Ons

Verhaal

GIllard COnfiserie PAin d’épice

Het verhaal van Gicopa (GIllard COnfiserie & PAin d’épices) begint in 1895 in centrum Luik, in een verkeersvrije straat in Herstal. Mr Gillard maakt er dagelijks in zijn atelier snoepjes, koekjes maar ook gebakken marsepein, macarons, peperkoek en chocolaatjes. Mettertijd specialiseert Gicopa zich in het maken van snoepjes. Het merk Gicopa wordt verkocht in heel België in duizenden kleine winkeltjes maar ook bij Carrefour, Delhaize en Colruyt.

GICOPA – bekend voor de Echte Luikse Violette®

Samen met de Violette van Toulouse is onze Echte Luikse Violette® waarschijnlijk één van ’s werelds meest nostalgische snoepjes. Als een echte Luikse specialiteit wordt ze in het Luikse stadhuis gegeven aan pasgetrouwde koppels. Het stadhuis heet trouwens la Violette en ligt in de… rue de la Violette. Gicopa is ook bekend voor een groot aantal andere smaken, en ook voor de snoepblokken die op markten verkocht worden. De hele zure kersen (Echte smoelentrekker®) en de frambozen snoepjes worden allebei al sinds mensenheugnis verkocht, net als de anijshamertjes, eucalyptus, de vruchtenmix etc. etc.

130 jaar later

De producent van artisanale snoepjes is nog steeds een volledig zelfstandig familiebedrijfje. Met onze acht werknemers maken we nog steeds snoepjes voor ieder die het wil, met respect voor onze geschiedenis en met traditionele recepten die van generatie op generatie doorgegeven zijn. Deze totale toewijding samen met stricte kwaliteitscriteria en een moderne werk ethiek maken Gicopa klaar voor de toekomst.