Welkom

bij Gicopa

Onze snoepjes,

unieke smaken

Onze snoepjes worden met zorg gemaakt door een klein team van confiseurs. Onze recepten zijn in sommige gevallen van generatie op generatie doorgegeven. We gebruiken enkel natuurlijke kleurstoffen (fruit, groenten) en de beste lokale ingredienten, zoals de fijnste Belgische bietsuiker. We gebruiken geen gelatine en zijn 100% diervriendelijk : al onze Gicopa snoepjes zijn vegan en zonder allergenen. Je kan er met een gerust hart van genieten!

1895

 Het verhaal van Gicopa

(GIllard COnfiserie & PAin d’épices) begint in 1895 in centrum Luik. Mr Gillard maakt er in zijn atelier snoepjes, koekjes maar ook gebakken marsepein, macarons, peperkoek en chocolaatjes.

1920

Dank zij zijn reizen naar de VS

heeft mr Gillard veel aandacht voor marketing en branding. Zijn klant gedreven aanpak legt de basis voor de toekomst.

1980

De Lemaire familie neemt Gicopa over

en verplaatst in 2003 het bedrijfje van Herstal naar Sprimont, net onder Luik. Over de jaren worden confiserie het hart van de business, met Gicopa snoepjes die over het hele land verkocht worden.

2015

Een nieuwe eigenaar,

Dries De Muynck, komt met de ambitie om de verkoop van Gicopa zowel in Belgie als in het buitenland te verbeteren. In 2017 is Gicopa kwaliteit gecertifieerd FSSC22000, en in 2019 wordt er beslist om de biscuiterie te stoppen zodat de productie zich volledig kan concentreren op het maken van snoepjes. Gicopa telt nu 8 mensen, en Gicopa snoepjes worden verkocht in meer dan 10 landen.

Onze

Followers